drim1
novamakedonija
khantry design
FIDE - Светска Шаховска Федерација, банер
ecu-baner
Април 2018
По Вт Ср Че Пе Са Не
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
todor-mitrov-logo
Информација за квалификациите за екипното првенство на Македонија PDF Печати
Среда, 08 Април 2009 15:07


ИНФОРМАЦИЈА
За Квалификациите за Екипното првенство на Македонија за 2009 година

1. Во квалификациите за Екипното првенство на Македонија за 2009 година ќе настапат 4 екипи кои го пријавија своето учество до 07.04.2009 година, а тоа се: Прилеп (Прилеп), 13 Ноември (Скопје), Перспектива (Скопје) и Карпош (Скопје).

2. Се игра на 6 табли. Во екипите може да настапат само претходно пријавените шахисти:

ПРИЛЕП, Прилеп
Јаковски Јордан, Дамески Благоја, Кироски Тони, Трајкоски Славе, Дамески Васја, Иваноски Раде, Николоски Кире, Готовуша Горан, Ѓорѓиоски Дејан, Дамчески Марјан, Велески Роберт, Присаѓанец Стефан, Василески Живко, Проданоски Ѓорѓи, Милошески Никола, Велески Љупчо, Нанески Димитар, Трајкоски Горан, Кимоски Воислав, Ристески Киро, Пазевски Симон, Дамчески Благоја,  Нанески Методија, Ристески Јован, Котески Александар, Дулев Тане, Ристески Љупчо, Кочоска Елена, Петрески Петре, Богески Миле, Велеска Викторија, Велеска Катерина, Велески Гоце, Бошкоски Жарко, Хаџи-Попоски Звонко, Пулеска Елица, Велески Диме, Дуртаноски Пецо. Михајлов Христо, Присаѓанец Миле, Бабиќ Драган, Петкоски Слободан и Аџи-Митрески Димче.

13 НОЕМВРИ, Скопје
Митковски Крум, Пајазити Мусли, Селковски Жарко, Костадиновски Зоран, Атанасов К. Санде, Лиман Лимани, Исаки Насуф, Стојанов Јордан, Димов Даниел, Костов Коста, Атанасов Блаже, Џемаил Хамди, Стефанов Кире, Пачемски Кире, Ангелковска Олга, Видиниќ Снежана, Павиќ Јованка, Михајловска Рушка, Бакиќ Мирсада, Иванов Иван, Томовска Снежана, Лазаревски Кристијан, Мишев Васко, Петревска Кети, Ѓоргиевски Александар, Велков Игор, Ѓоргиевски Иван, Јакупи Берат, Семир Халили, Арсов Филип, Зафиров Блаже, Елмазов Нурие, Каранфиловиќ Анита, Алиоски Едис и Здравевски Влатко.

ПЕРСПЕКТИВА, Скопје
Куков Тоде, Мишкоски Мишко, Таушанов Михаил, Димовски Александар, Бејатовиќ Бојана, Христов Филип,Т реневски Мартин, Манев Игор, Христова Марија, Пеев Коста, Милановиќ Маја, Димовски Емил, Димовски Дарио , Кузманов Иван, Невчевски Димитар и Евросимовски Перо.

КАРПОШ, Скопје
Танчев Зоран, Главинац Горан, Јанков Сашо, Темков Благоја, Цветковски Слободан, Исмаили Вахидин, Раниќ Виктор, Лакински Сашко, Коцев Кире, Камински Трајче, Вукелиќ Звонимир, Јовановски Ѓорѓи, Ангелкоски Методија и Гаврилов Игор.

3.    Шахистите кои ќе настапат во Квалификациите, не може да настапат за друг клуб на Екипното првенство на Македонија за 2009 година!

4.    Распоред на натпреварите ќе биде објавен по взаемен договор со екипите.

5.    Контакт телефони:
  • Дамчески Марјан (Прилеп) 075/301801,072/558363;
  • Алексовски Панче (13 Ноември) 071/261696;
  • Пеев Ѓорѓи (Перспектива) 070/255533
  • Главинац Горан (Карпош) 075/426723.

Скопје,08.04.2009
Шаховска федерација на Македонија
Кочовски Иван,стручен секретар
071/227382