drim1
novamakedonija
khantry design
FIDE - Светска Шаховска Федерација, банер
ecu-baner
Април 2018
По Вт Ср Че Пе Са Не
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
todor-mitrov-logo
Викенд турнир на ШК,,Гамбит-Пексим‘‘-Скопје 2009 PDF Печати

dancevskiШаховски викенд турнир по повод денот на ослободувањето на Скопје  13ти Ноемвриќе се одржи на 7-ми Ноември (сабота) во Младинскиот Културен Центар, во просториите и во организација на ш.ш КОЗЛЕ 73 и шаховскиот клуб ГАМБИТ-ПЕКСИMод Скопје .

.

  

  Викенд турнир 13ти Ноември

  

 Распис

  

 1. Шаховски викенд турнир по повод денот на ослободувањето на Скопје  13ти Ноемвриќе се одржи на 7-ми Ноември (сабота) во Младинскиот Културен Центар, во просториите и во организација на ш.ш КОЗЛЕ 73 и шаховскиот клуб ГАМБИТ-ПЕКСИM од Скопје .
 2. Техничката организација и одредувањето натпреварувачки броеви ќе биде на 7 Ноември  од 10 часот. Прво коло почнува во 10,30 часот. Сите седум кола се играат истиот ден

 

 1. Турнирот ќе се игра по Швајцарски систем од 07 кола .

 

 1. Темпо на игра по играч е 15 минути плус  додаток од 5 секунди за секој потег, почнувајќи од првиот.

 

 1. Шахисти со меѓународни титули (ФМ,ИМ и ВМ) и шахисти со рејтинг над 2300 поени се ослободени од плаќање уписнина. За останатите, таа зависи од Ноемвриската фиде рејтинг листа:
  • шахисти без рејтинг                                        300,00 денари
  • шахисти со рејтинг помал од 2000             250,00 денари
  • шахисти со рејтинг 2000-2199                     200,00 денари
  • шахисти со рејтинг 2200-2299                     150,00 денари
  • шахисти до 18 години и жени                     100,00 денари

 

 1. Награден фонд : 36.000,00 денари и не се делат

                            1.место..........10.000,00

                            2.место...........7.000,00                     

                            3.место...........5.000,00                     

            4.место...........4.000,00                     

            5.место...........3.000,00

            6.место………2.000,00

            7место……….1.000,00

7.Еден шахист може да земе само една награда.Нградите не се делат.При делба на место одлучува 1.Бухолцов систем +1,-1, 2.Сонеборн- бергеров коефициент 3.Број на победи.

 

           

            За најдобро пласиран играч без рејтинг  награда од 1.000, за најдобро пласиран играч  со рејтинг до 2199  1.000 ден. За најдобро пласирана жена 1.000 ден. За најдобро пласиран младинец до 18 год 1.000 ден

 

 

Судиии на турнирот се Владимиров Владимир и Сашо Лакински.

 

Пријавување за турнирот на тел; 3136-000, 076/425-180 и 075/475-051

 

 

         

      

     Скопје,03.11.2009 година                                                                        ш.к. ГАМБИТ-ПЕКСИМ

                                                                                                     ИМ Орце Данчевски, ИМ Митков Марјан