drim1
novamakedonija
khantry design
FIDE - Светска Шаховска Федерација, банер
ecu-baner
Јануари 2018
По Вт Ср Че Пе Са Не
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
todor-mitrov-logo
Ново раководство на ШФМ PDF Печати
Вторник, 17 Август 2010 00:14

sfmНа 15.08 2010, на одржаното годишно собрание на Шаховската федерација на Македонија, делегатите присутни на собранието го разрешија старото раководство и избраа нов претседател и членови на Управниот Одбор. За нов претседател на ШФМ е избран г-дин Благоја Богоевски. .

 

bogoevski1
Благоја Богоевски, нов претседател на ШФМ

Покрај него, за членови на УО на ШФМ се избрани Лидија Софревска - Андонова (потпретседател), Славе Трајковски (секретар на УО), Љубомир Илиќ, Трајко Недев, Зоран Илиќ, Сеад Кочан (претседател на Градежна комора), Дејан Ѓорѓески (Директор на ПИОМ) и Антонио Тодоровски (раководител во МО).