drim1
novamakedonija
khantry design
FIDE - Светска Шаховска Федерација, банер
ecu-baner
Јануари 2018
По Вт Ср Че Пе Са Не
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
todor-mitrov-logo
ИМ Димитар Илиевски одбележа неколку јубилеи PDF Печати
Сабота, 30 Јули 2011 11:31
sfmВетеранот на шаховската игра, Интернационалниот мајстор Димитар Илиевски прослави неколку јубилеи: .

- 50 години врвен шахист во Македонија (од 1961)
- 40 години од освојувањето на титулата шаховски мајстор (1971)
- 70 години возраст (на 24 август 2011)

како и престижните достигнувања:
- рекордна симултанка во Македонија со 58 учесници, одржана пред 30 години, на 13 мај 1981 и
- рекордни над 200 шаховски симултанки во земјава и странство

dimitar_ilievski

Фирмата Македонски Бизнис Системи свечено ги одбележи овие јубилеи во своите простории, а на Димитар Илиевски му подари преносен компјутер.