drim1
novamakedonija
todor-mitrov-logo
Брзопотезен турнир на Општина Гази Баба Печати

gazibaba Брзопотезен турнир на Општина Гази Баба

31.10.2015, хотел „Континентал“, Скопје

Во рамките на прославата на денот на Општина Гази Баба се одржа брзопотезен турнир со темпо на игра од 03 минути по играч со додаток од 02 секунди за секој одигран потег.

.

Настапија вкупно 61 шахист. По одиграните 11 кола победник на турнирот е Филип Панчевски кој освои 9 поени. Второпласираниот Дејан Стојановски имаше ист број на поени, но со послаби дополнителни критериуми. Наградниот фонд изнесуваше вкупно 38 000 денари.

Резултатите по коло и конечната табела може да ги видите на

http://chess-results.com/tnr193218.aspx?lan=14