drim1
novamakedonija
todor-mitrov-logo
Резултати од меѓународниот Шаховски Турнир МЕМОРИЈАЛ "ТОДОР МИТРОВ - ТИКАТА" 2015 Печати
На меѓународниот шаховски турнир "Шах без граници", Меморијал "Тодор Митров - Тиката" кој се одржа на 08.11.2015 година, во хотел "Александар Палас" во Скопје, нашите учесници постигнаа извонредни успеси.
.

Партиите може да ги прегледате на следниов линк http://www.chessbomb.com/arena/2015-tikata .

Галеријата од турнирот може да се види на следниов линк http://www.chess.com.mk/galerii/view/21 .

 

Редовни награди

rezultati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Редовни награди вкупно: 267.000

Специјални награди за најдобри шахисти по категории

rezultati1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Специјални награди вкупно: 33.000

Вкупно (редовни и специјални награди): 300.000