drim1
novamakedonija
todor-mitrov-logo
Отворено првенство на Скопје 2015 (рапид) Печати
opОтвореното првенство на Скопје 2015 ќе се одржи на 13.12.2015
(Недела), со почеток во 10:00 часот, во хотел “Континентал“ во
Скопје, во организација на Шаховскиот сојуз на Град Скопје.
.

 

 

На турнирот може да учествува секој заинтересиран шахист, државјанин на Република Македонија.
Пријавување најдоцна до 12.12.2015 година.
Темпо на игра е 15 минути по играч со додаток од 05 секунди за секој одигран
потег, почнувајќи од првиот ( 15’+ 05”).

 

Повеќе информации може да погледнете на : Расписот на турнирот