drim1
novamakedonija
todor-mitrov-logo
Панчевски победи на АЛКАЛОИД Рапид Опен 2015 Печати
AlkaloidLogoНа АЛКАЛОИД Рапид Опен 2015 што се одржа на 06 декември (недела) 2015 година, во хотел „Континентал“ во Скопје, победи во моментов најдобриот македонски шахист Филип Панчевски со 8 поени. Учествуваа 147 шахисти од Македонија, Србија, Бугарија, Косово и Полска. Се играа 09 кола по Швајцарски систем со темпо на игра 15 минути по играч со додаток од 05 секунди за секој одигран потег.
.

 

 

Вкупниот награден фонд беше 120.000 денари, разделен на 12 редовни и четири специјални награди.

Редовни награди

ra1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Редовни награди вкупно: 112 000

Специјални награди за најдобри шахисти по категории
ra2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Специјални награди вкупно: 8000

Пакети со асортиман од производи  на Алкалоид АД – Скопје им беа доделени на најдобрите млади шахисти по категории, на најдобрите шахистки, ветерани и многу други специјални категории.

Податоци, дел од партии и табела од турнирот се наоѓа на следната адреса

http://chess-results.com/tnr194685.aspx?lan=1&art=1&rd=9&turdet=YES&flag=30&wi=984

 

pal