drim1
novamakedonija
todor-mitrov-logo
Велемајсторот Влатко Богдановски победи на Отвореното првенство на Скопје 2015 (рапид) Печати

opПовеќекратниот првак на Македонија, велемајсторот Влатко Богдановски е победник на Отвореното првенство на Скопје 2015 што се одржа на 13.12.2015, во хотел “Континентал“ во Скопје, во организација на Шаховскиот сојуз на Град Скопје.

.

 

Втор беше неговиот колега по титула, Трајко Недев кој освои како и победникот 7½ поени, но со послаби дополнителни критериуми. Понатаму со 7 поени следеа Дејан Динев, Дејан Стојановски и Тони Лазов.

Список на наградени

Редовни награди

n2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Редовни награди вкупно: 64000

Специјални награди за најдобри шахисти по категории

n3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Специјални награди вкупно: 12000

Вкупно (редовни и специјални награди): 76000

Сите податоци за турнирот може да ги погледнете на: http://chess-results.com/tnr198966.aspx?lan=1.