drim1
novamakedonija
todor-mitrov-logo
Календар на ШФМ за 2016 година Печати
shfm
Објавен е по неодамнешните измени во Календарот на ФИДЕ за Олимпијадата во Баку, Азербејџан и Светските првенства за млади (до 14,16 и 18 години) во Ханти Мансијск, Русија.

 

Календар на ШФМ за 2016 година

Домашни натпревари

1.

Божиќен викенд турнир КАРПОШ 2016

16.01.

2.

Отворен брзопотезен турнир АЛКАЛОИД 2016

20.03.

3.

Квалификации за Екипно првенство на Македонија

април,мај

4.

Екипно првенство на Македонија за млади до 16 години

април,мај

5.

Првенство на Македонија за момчиња и девојчиња

( до 08,10,12,14,16 и 18 години )

11.06.-16.06.

6.

Отворено меѓународно првенство на Македонија

16.07.-24.07.

7.

Екипно првенство на Македонија

08.08.-14.08.

8.

Меморијал „Тодор Митров-Тиката“

29.10.

9.

Отворен турнир во забрзан шах АЛКАЛОИД 2016

19.11.

10.

Отворено првенство на Скопје

10.12.

Меѓународни натпревари

1.

Меѓународен шаховски турнир „ Карпош Опен 2016“, Скопје

01.04.-07.04.

2.

Европско поединечно првенство, Ѓаково, Косово*

11.05.-24.05.

3.

Европско поединечно првенство за жени, Мамаја, Романија

26.05.-08.06.

4.

Европски првенства за млади (рапид и блиц), Нови Сад, Србија

19.07.-24.07.

5.

Европски поединечни првенства за млади (08-18), Прага, Чешка

17.08.-28.08.

6.

42. Шаховска олимпијада, Баку, Азербејџан

01.09.-14.09.

7.

Светски поединечни првенства за млади (14,16 и 18), Ханти Мансијск,Русија

20.09.-04.10.

8.

Светски поединечни првенства за млади (08,10 и 12), Батуми, Грузија

18.10.-31.10.

9.

Европски Куп на клубови (мажи), Нови Сад, Србија

05.11.-13.11.

10.

Европски Куп на клубови (жени), Нови Сад, Србија

05.11.-13.11.