drim1
novamakedonija
todor-mitrov-logo
Панчевски повторно победи Печати
gambitПанчевски повторно победи

 

Најуспешниот македонски шахист во последните неколку години, интернационалниот мајстор Филип Панчевски, победи на Божиќниот викенд турнир КАРПОШ 2016. По неочекуваниот пораз во второто коло,  ги доби сите преостанати партии и со импозантни 8 поени од 9 можни, го освои победничкиот пехар.
.

Комплетни резултати на http://chess-results.com/tnr203401.aspx?lan=1