drim1
novamakedonija
todor-mitrov-logo
Карпош Опен 2016 Печати
gambitКарпош Опен 2016

 

Престижниот Карпош Опен , шести по ред , ќе се одржи од 01-07 април 2016 година, во хотел Александар Палас во Скопје.
.

Своето учество го најавија досегашните победници, велемајсторите Роберт Маркуш, Кирил Георгиев (два пати), Зденко Кожул и Иван Иванишевиќ.

 

Листата на пријавени шахисти може да се следи на http://chess-results.com/tnr205304.aspx?lan=1

 

Информации за турнирот на http://gambit.com.mk/