drim1
novamakedonija
todor-mitrov-logo
Првото место за Кирил Георгиев Печати
gambitПрвото место за Кирил Георгиев

 

Кирил Георгиев е победник на Карпош Опен 2016. Покажа најголема желба за победа и во последното коло го победи дотогаш водечкиот Светушкин од Молдавија. Затоа не е случаен неговиот хет-трик на овој турнир. Пред тоа победи во 2012 и 2014 година.

.

На турнирот настапија вкупно 206 шахисти од 25 држави. Норми за интернационален мајстор освоија младите шахисти Gokerkan Cem Kaan (TUR, U16) и Percivaldi Martin (DEN, U18).

Сите информации на http://chess-results.com/tnr205304.aspx?lan=1

kopm

 

Наградени шахисти:

Regular prizes
kopm1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Special prizes

kopm2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kopm3